2012. november 3., szombat

Hogyan érhető el a tökéletes mosoly?


Az esztétikai fogászat rohamos léptekben fejlődik. A TV-ben sem ritkák azok a műsorok, ahol látványosan átalakítják a jelentkezők mosolyát.

Lehet, hogy még nem fogalmazódott meg Önben, de ezek az eljárások nem csak a világ másik felén, hanem nálunk is elérhetőek. Néhány szóban megemlíteném, hogy melyek is azok a lehetőségek, amelyeket az esztétikai fogászat leggyakrabban használ.

Fogszabályozás – mindenki által ismert eljárás, de valószínűleg nem mindenki tudja, hogy vannak  olyan módszerek is, amelyek kezelés közben sem okoznak esztétikai problémát.

Fogfehérítés – lassan a mindennapjaink részévé válik. Segítségével csaknem minden esetben lényegesen javítható a fogak színe. Létezik otthoni és rendelői változata, illetve a gyökérkezelt fogak belső fehérítése.

Direkt héj – lényege, hogy a fogorvos tömőanyaggal takarja el a kevésbé esztétikus fogfelszíneket, illetve, megváltoztatja a fogak alakját, eltünteti a fogak közötti réseket, ha erre szükség van.

Porcelán héj – a fogak első felszínének és az élének kíméletes előkészítése után egy, a technikus által készített, porcelán lapocska kerül felragasztásra.

Fémmentes porcelán koronák – technikailag többféle lehetőség van: préskerámia, cirkónium vázra égetett korona, stb.  A lényeg, hogy ezekkel a koronákkal nagyon esztétikus megoldások készíthetőek, amivel kijavíthatóak a hiányok, a kisebb helyzetbeli rendellenességek és a természetes szín is utánozható.

Implantátum – lehetőséget biztosít olyan esetekben is fix pótlás készítésére, amikor a maradék fogazat ezt már nem tenné lehetővé, vagy egy fog elvesztése esetén, a szomszéd fogak lecsiszolása nélkül is, megoldást biztosít.

Ínykontúrozás - ma már az esztétikával foglalkozó fogorvosok egyre nagyobb figyelmet fordítanak az úgynevezett vörös esztétikára, vagyis az íny kinézetére. Hiába szépek a fogak, ha az íny gyulladt, vagy csak egyszerűen túl sok látszik belőle.

Gyakran előfordul az is, hogy lefutása egyenetlen, ami szintén nem kelt esztétikus hatást. Ezek az elváltozások szépen és fájdalommentesen korrigálhatóak lézeres ínykontúrozás segítségével.

Smylist számítógépes mosolytervező program – rendelőnkben lehetőség van az arc egyedi jellegzetességeinek és harmóniájának figyelembevételével egyénre szabott terv készítésére.

 Előnye, hogy a kezelés nem véletlenszerűen történik, hanem előre tervezett és egyeztetett módon. A betegnek van lehetősége részt venni a tervezésben, több variációt megtekinteni és látni a várható végeredményt. 

Nincsenek megjegyzések: